Temető

A 67-es úttol nyugatra, egy domboldalon fekszik a község temetője. Ez volt a régi temető, és ide temetkeznek ma is. Gondozott, szép terület. Az elhagyott fejfákból az önkormányzat egy sírkertet alakított ki a közelmúltban. A temetőben 1970 óta van ravatalozó, mely helyett 1992-ben hűtő berendezéssel ellátott nagyobbat és korszerűbbet építettek.

2005-ben az épületet tovább korszerűsítették, vizesblokkal és fedett előtérrel látták el. A temetőbe vezető utat aszfaltozták. A régi harangláb helyett egy kőből készült haranglábat emeltek.

Az új harangláb megáldási ünnepsége 2005. október 22-én volt. Mayer megyés püspök végezte a szertartást. Köszöntőt Bognár Jószef polgármester és Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter mondott. Az ünnepségen résztvevők többszáz gyertyát gyújtottak meg, mialatt szólt a harang.

Ez a harang 2003-ig az Ijedő-hegyen (szőlőhegy) lévő haranglábon volt, melyet 1938-ban szenteltek meg, és melynek árát a nagyobb szőlősgazdák adták össze. Sokáig minden délben harangoztak vele. A harangon a Szentlászló  felirat mellett olvasható a készítő, Szlezák László budapesti harangöntő mester neve is.