Orvosi rendelő fejlesztése Szentlászlón

A kedvezményezett neve: Szentlászló Községi Önkormányzat
A fejlesztés tárgya: Orvosi rendelő fejlesztése Szentlászlón
A szerződött támogatás összege: 52 858 000.-Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.03.31.

A fejlesztés célja, a jelenleg Szentlászló Községi Önkormányzat tulajdonában álló 7936 Szentlászló, Kossuth u. 19. (HRSZ: 144/6.) alatti meglévő orvosi rendelő épületének felújítására irányul.

A korszerűsítés keretében homlokzati hőszigetelés készül, kicserélésre kerülnek a homlokzati fa nyílászárók, és a fa tüzelésű kazán helyett új faelgázosító kazán kerül beépítésre puffertároló tartállyal. A homlokzatszigetelés miatt új párkányok és könyöklők kerülnek kialakításra, a garázsépület táblás lemezfedése helyett szendvicspanel kerül beépítésre 10 cm magvastagsággal, a rendelő és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségek kifestésre kerülnek, valamint kialakításra kerül egy mozgáskorlátozott mosdó.

A háziorvosi és iskola-egészségügyi szolgáltatásoknak helyt adó épület infrastrukturális fejlesztése lehetőséget biztosít minden lakos számára, hogy szakszerűen, gyorsan, magas színvonalon hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények szolgáltatásai, az alapvető szűrővizsgálatok és egészségügyi állapotfelmérések. A beruházás hozzájárul az Intézmény költséghatékonyabb működéséhez, jobb, modernebb működési környezet kialakításához és az épület akadálymentesítéséhez, ezáltal biztosítottá válik a térség lakossága számára egy európai színvonalú környezetben az egészségügyi alapellátás.

A projekt hosszú távú fenntartását egyrészt az egészségügyi ellátást nyújtó szolgáltató és a támogatást igénylő önkormányzat közötti szakmai megállapodás biztosítja, másrészt az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosult szolgáltatók finanszírozási szerződéssel rendelkeznek az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral

A pályázat megvalósításában Szentlászló Községi Önkormányzat mellett konzorciumi partnerként részt vesz a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support